Locatia curenta: Prima pagina Proiecte
Unelte personale
Actiuni document

Proiecte in derulare

„Populaţia ocupată în agricultura de subzistenţă – soluţie pentru echilibrarea pieţei interne a muncii în judeţul Călăraşi”, proiect finanţat din Fondul Social European, POS DRU 2007-2013.

Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – Filiala Călăraşi și Asociatia Consorţiul de Extensie şi Dezvoltare Rurală au lansat pe 27 aprilie 2012, în comuna Vîlcelele, proiectul „Populaţia ocupată în agricultura de subzistenţă – soluţie pentru echilibrarea pieţei interne a muncii în judeţul Călăraşi”, finanţat din Fondul Social European, POS DRU 2007-2013.

Sloganul sub care se deruleaza proiectul este: “POT MAI BINE, PENTRU MINE!”, un îndemn și totodată o șansă oferită persoanelor în căutarea unui loc de muncă, persoanelor inactive şi persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă din mediul rural al judeţului Călăraşi.

      Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni, începând cu luna februarie 2012.

     Obiectivul principal al proiectului îl constituie îmbunătăţirea calităţii resurselor umane care în prezent practică o agricultură de subzistenţă în zona rurală din judeţul Călăraşi, în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non-agricole.    

     Pe parcursul celor 2 ani de implementare a proiectului, cele două organizaţii vor derula următoarele activităţi, pentru un număr de peste 400 de beneficiari:

  • Publicitatea şi promovarea proiectului şi a finanţatorului;
  • Identificarea şi selectarea grupului ţintă;
  • Seminarii de informare pentru grupul ţintă;
  • Furnizarea programelor de formare profesională pentru persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă. În cadrul proiectului se vor derula cursuri gratuite pentru calificarea în diverse meserii precum: strungar, sudor, lucrător în structuri pentru construcţii, lucrător în tâmplărie, patiser, coafor;
  • Evaluarea competenţelor dobândite în contexte informale şi/sau nonformale pentru persoanele din mediul rural, în scopul certificării cunoştinţelor, abilităţilor şi aptitudinilor pentru activităţi non-agricole pentru un număr de 108 beneficiari;
  • Dezvoltarea, implementarea şi furnizarea programelor şi campaniilor de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, cu o atenţie specială acordată femeilor şi tinerilor.

Valoarea proiectului- 2 120 680,00 lei, din care 1 878 346,40 lei finanțare nerambursabilă.

Navigation
Autentificare


Ai uitat parola?
« Aprilie 2020 »
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
 

Realizare tehnica SC CST Impex SRL

Powered by Plone, the Open Source Content Management System