Locatia curenta: Prima pagina Despre noi Motivatii
Unelte personale
Actiuni document

Motivatii

Pentru a reuşi pe piaţa Uniunii Europene, agricultura judeţului Călăraşi va trebui să se bazeze pe un număr de principii cheie, pe care proiectul de extensie în agricultură, CEDR, va trebui prin urmare să le promoveze.

Agricultura judeţului Călăraşi a trebuit să-şi concentreze activitatea asupra următoarelor principii cheie:

  • Adoptarea unor tehnologii eficiente din punct de vedere al costurilor, dar care nu reclamă în mod obligatoriu producţiile medii cele mai mari;
  • Utilizarea eficientă a factorilor de producţie existenţi- infrastructură (irigaţii, drumuri, clădiri), tipuri de sol, condiţii climatice şi pieţe pentru a reduce investiţiile de capital iniţiale – de exemplu utilizarea factorilor care, în trecut, au condus la o poziţie competitivă a fermelor;
  • Producerea pentru piaţă, producţia fiind orientată către pieţele şi segmentele de piaţă cunoscute;
  • Pregătirea clienţilor  pentru a anticipa şi reacţiona la tendinţele pieţei;
  • Încurajarea conducerii activităţii spre controlul costurilor- pentru eficientizarea şi optimizarea marjelor profitului (mai curând decât maximizarea randamentelor);
  • Menţinerea unor niveluri înalte ale flexibilităţii producţiei pentru a permite sectorului să reacţioneze rapid şi eficient din punct de vedere al costurilor la pieţele în schimbare;
  • Utilizarea unor tehnici şi instrumente eficace de management al riscului pentru a face faţă unor riscuri majore asociate producţiei vegetale (condiţii climatice, boli şi dăunători, nesiguranţă de natură economică, politică şi piaţă).

Proiectul se va concentra asupra realizării unei forme noi, de extensie în România cu intenţia de a face ca economia agriculturii să fie dinamică, şi în acelaşi timp, mai profitabilă. Pentru a reflecta necesitatea ca agricultura judeţului Călăraşi să fie competitivă din punct de vedere economic, metoda de realizare a acestui proiect va pune accentul pe următoarele obiective:

  • Organizarea producătorilor din judeţul Călăraşi în cadrul Consorţiului de Extensie si Dezvoltare Rurală;
  • Ridicarea nivelului de cunoştinţe al fermierilor privind selecţia culturilor şi tehnologii moderne pe baza unor standarde ocupaţionale.

În scopul realizării unei agriculturi  competitive din punct de vedere economic, în judeţul Călăraşi, metoda  de realizare a proiectului CEDR a pus accentul pe aplicarea în practică a progresului tehnic şi a cercetării ştinţifice. Prin acesta proiectul a asigurat cadru practic de acţiune comună a celor mai noi tehnologii cu cercetarea ştinţifică, cadru practic facilitat de fermierii performanţi seleţionaţi şi, în acelaş timp, campionii în afaceri. Totodată, fermierii selecţionaţi au fost vectorul de promovare într-o manieră aplicată a ideilor inovatoare dobândită în cadrul proiectului.

În ceea ce priveşte alegerea afacerilor sau a indivizilor participanţi, proiectul a pus accentul pe susţinerea viitorilor “câştigători” în afaceri, respective pe acele întreprinderi la care ne aşteptăm să prospere pe termen mediu şi lung.

Navigation
Autentificare


Ai uitat parola?
« Aprilie 2020 »
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
 

Realizare tehnica SC CST Impex SRL

Powered by Plone, the Open Source Content Management System